top of page

De legende van de haas

Op een mooie zonnige ochtend in Utrecht, gebeurde er iets, dat de stad voor altijd heeft veranderd. De Haas kwam tot leven. Nieuw op deze wereld, liep de Haas doelloos rond door Utrecht.


Hij keek zijn ogen uit en praatte met iedereen. Gezellige studenten, sportende jongeren en borrelende vrienden. Hij werd met open armen ontvangen en had al snel vele vrienden gemaakt.
Overweldigd door de gezelligheid en gastvrijheid van de inwoners van Utrecht, was hij vastberaden om wat terug te doen. Het creëren van een plek waar iedereen kan genieten, zoals hij ook genoten heeft.


Maar hoe krijg ik dat voor elkaar, dacht De Haas. Waar kan ik naar toe met mijn vrienden? Hoe zorg ik ervoor dat al mijn vrienden kunnen komen? Hoe maak ik het gezellig voor mijn vrienden?
Na een paar biertjes en een boottocht over de Oude Gracht, was hij eruit. Een restaurant, gezellig en toegankelijk voor iedereen op elk moment van de dag. Met producten uit het lage en hoge segment. 

 

Zodat elke vriend, met of zonder geld, met of zonder ruimte, samen met de Haas het leven kan vieren.
 

zwarte haas_edited.png
zwarte haas.png
5cac15d6-ace3-45ee-b03a-d9559de2c7a7.JPG

De ONDERNEMERS

Bas Rijnen (geb.1996) en Jasper (geb.1996) zijn vrienden van het eerste uur en vormen samen een uiterst succesvol dynamisch duo. Als gedreven gast met de blik op de toekomst is Bas niet vies van hard werken en heeft in zijn korte bestaan op aarde al een rijke management loopbaan in één van Nederlands bekendste kruideniersketens achter de rug.

 

Jasper heeft naast een diploma van de Hoge hotelschool en een lang arbeidsverleden in de horeca een succesvol bedrijf in de entertainmentsector en verzorgt daarmee het licht, geluid en het draaien van plaatjes voor feesten en partijen. Met Bas als drijvende kracht aan de achterkant van het bedrijf en Jasper als geboren gastheer aan de voorkant hebben zij het vertrouwen van De Haas om De Beuntjes tot een succes te maken.

Bas Rijnen

ONTSTAAN VAN DE BEUNTJES

De Haas rekruteert in de zomer van 2019 Bas Rijnen en Jasper van Leeuwen om restaurant ‘Café De Beuntjes’ op de kaart zetten.  Na een zoektocht van ruim een jaar worden op 28 december 2020 de sleutels van het pand aan de Biltstraat 6-8 bemachtigd. Door de aanwezigheid van bestaande wellness faciliteiten wordt de uitdaging aangegaan om naast restaurant ‘Café De Beuntjes’ een Wine & Wellness te beginnen voor de Utrechtse dames (www.winewellness.nl).

 

Alles wordt gestript en opnieuw naar eigen visie weer opgebouwd, en compleet in de stijl van Beunhazen wordt alles zonder de inschakeling van dure professionals gedaan. Van de vloer, tot de bar, zelfs de hele tapinstallatie en keuken worden zelf geïnstalleerd. Hierdoor weet de zaak uit handen te blijven van contracten met de grote brouwerijen en kunnen de voordelige bierprijzen positief doorberekend worden aan de gast.

 

In september 2021 is het dan eindelijk zover en kan De Haas na een proces van twee jaar de deuren van restaurant-café De Beuntjes openen en al zijn vrienden uitnodigen voor een goede hap en borrel. De Haas nodigt eenieder die zich geroepen voelt Vriend van De Haas te worden langs te komen en bij te dragen aan de toekomst en het roemruchte verhaal van De Beuntjes.

IMG-2810.JPG

Het Utrechtse karakter

Naast het feit dat er bij De Beuntjes het goedkoopste bier met € 2,50 voor een vaasje (voor Vrienden van de Haas ook wel bekend als een Haasje) van Utrecht wordt getapt, biedt De Beuntjes ook een platform voor een breed scala aan Utrechtse producten.

 

Onder het genot van een Uteregse borrelplank is het mogelijk om een speciaalbiertje van stadsbrouwerij de Leckere te drinken of een echte Utrechtse Gin-Tonic. Wij zijn de trotse afnemers van maar liefst vijf unieke Utrechtse gins waaronder Deze2 Utrecht Brandnetelgin, Erickx Blue Axe Gin en de RBL ANN  Gin, die wij allen perfect serve voor onze gasten bereiden. Daarnaast hebben we nul30 Vodka en een Utrechtse jenever van Staffhorst.

 

Iedereen met een liefde voor lokale producten is dan ook van harte welkom om in de beste zin van het woord te komen proeven van de stad Utrecht.

bottom of page