DE FILOSOFIE VAN DE HAAS
De Haas, een levende legende.
Op een mooie zonnige ochtend in Utrecht, gebeurde er iets, dat de stad voor altijd heeft veranderd.
De Haas kwam tot leven. Nieuw op deze wereld, liep de Haas doelloos rond door Utrecht.
Hij keek zijn ogen uit en praatte met iedereen. Gezellige studenten, sportende jongeren en borrelende vrienden. Hij werd met open armen ontvangen en had al snel vele vrienden gemaakt.
Overweldigd door de gezelligheid en gastvrijheid van de inwoners van Utrecht, was hij vastberaden om wat terug te doen. Het creëren van een plek waar iedereen kan genieten, zoals hij ook genoten heeft.
Maar hoe krijg ik dat voor elkaar, dacht De Haas. Waar kan ik naar toe met mijn vrienden? Hoe zorg ik ervoor dat al mijn vrienden kunnen komen? Hoe maak ik het gezellig voor mijn vrienden?
Na een paar biertjes en een boottocht over de Oude Gracht, was hij eruit. Een restaurant, gezellig en toegankelijk voor iedereen op elk moment van de dag. Met producten uit het lage en hoge segment.
Zodat elke vriend, met of zonder geld, met of zonder ruimte, samen met de Haas het leven kan vieren.
DE KRACHT VAN DE HAAS
BETAALBAARHEID
De Haas heeft veel vrienden met weinig geld. Hij wil ze graag uitnodigen in zijn restaurant en heeft een manier bedacht waarop zij kunnen komen. Door het aanbieden van B-merken als het gaat om bier en wijn, krijgen de gasten de mogelijkheid om tegen een lage prijs, een lekker drankje te kunnen doen in een gezellige omgeving. A-merken zijn zeker verkrijgbaar maar worden verkocht tegen de standaardprijs. De keuken van het restaurant onderscheidt zich in zijn simpelheid en lage prijzen. Er is een kleine kaart met ongeveer vier hoofdgerechten per avond. De gerechten zijn van restaurant kwaliteit; echter door de voordelen op de kosten van weinig gerechten per avond kunnen wij het goedkoper aanbieden. De lunch bestaat uit belegde broodjes en soep. Frituur is de hele dag beschikbaar met een ruim assortiment. Ook hierbij heeft de gast keuze tussen A- en B-merken. Goedkope porties bitterballen en broodjes kroket, maar ook luxe bittergarnituren heeft de Haas klaar voor zijn gasten.
DRIE BELEVENISSEN ONDER ÉÉN DAK
RESTAURANT
Restaurant 'Café de Beuntjes' is een restaurant met een originele Utrechtse/Hollandse café beleving. Er wordt ambachtelijk te werk gegaan, zowel in de keuken als achter de bar. Met onder andere vier klassieke café gerechten (waaronder in ieder geval 'Beuntjes bal op brood', 'Saté van de Haas', 'Fish and Chips' en 'Het Utrechtse broodje Hamburger') kan iedere gast op elk moment van de dag volop genieten. Daarnaast is er een ruim aanbod van fris-, koffie-, thee-, alcoholische- en alcoholvrije dranken.
BORRELCAFÉ
De Haas heeft als missie gekozen om 'De Beuntjes' zoveel mogelijk te laten voelen als een woonkamer. Er moet gemakkelijk een drankje gedronken kunnen worden en een spelletje gespeeld. Zonder veel gedoe, zonder veel regels. Om de borrel voor iedereen aangenaam te maken zijn er verschillende keuzes aan eten/drinken. Wil de gast goedkoop is er goedkoop, wil de gast kwaliteit dan krijgt de gast kwaliteit. Er zullen TV’s hangen met populaire sportwedstrijden voor de vrienden die niet thuis maar gezellig met z’n allen naar hun clubje willen kijken. Er zullen aantrekkelijk borrel-aanbiedingen komen voor studenten. Passanten kunnen zonder veel moeite naar binnen om een kleine rustpauze te nemen. Doordat de diverse ruimtes van het restaurant bezet worden door verschillende type gasten, krijgt het restaurant een leuke en gemixte samenstelling van gasten die allemaal met elkaar genieten. En dat is precies zoals de Haas zijn woonkamer graag ziet.

