ONS VERHAAL:                      SINDS 2000 EEN GOUDEN DUO


In de zomer van 2002 kwamen Bas Rijnen en Jasper van Leeuwen voor het eerst bij elkaar in de klas. Vanaf het eerste moment was er fantastische klik, waar één nooit eerder vertoonde video (zie hieronder) het levende bewijs van is. Op de basisschool Sint Michaël in de Bilt beleefden zij samen een paar prachtige jaren en vierden meermaals samen hun kinderfeestje. De vreugde was groot toen Bas en Jasper samen aan de HAVO/VWO klas op het Nieuwe Lyceum in Bilthoven mochten beginnen. Het samenzijn zorgde altijd voor hilarische avonturen. Ook buitenschool gingen de jongens veel met elkaar om. Zo speelden zij jarenlang in hetzelfde voetbalteam bij voetbalclub FC De Bilt.

 

Nu zij ouder en wijzer geworden zijn, nemen de avonturen en uitdagingen toe; deze worden steeds groter. In september 2019 wordt er begonnen aan de grootste uitdaging in hun levens tot nu toe: het opzetten van een café in de binnenstad van Utrecht, de plaats waar zij samen zoveel plezier gemaakt hebben. De mannen, die beiden uit het ondernemers hout gesneden zijn, schrijven samen een uitgebreid ondernemingsplan. Zij geven het ondernemingsplan de naam: Café de Beuntjes. De naam Café de Beuntjes is toepasselijk voor hun concept en sluit naadloos aan bij hun persoonlijke levensstijlen. Café de Beuntjes komt voort uit de Beunhaas; dit wordt in het woordenboek omschreven als iemand die iets onderneemt waar hij eigenlijk geen verstand van heeft en met zijn praktijken ook nog eens opereert onder de marktprijs.

 

In het verhaal hieronder zullen beide mannen zichzelf aan jullie introduceren.




BAS RIJNEN

               JASPER VAN LEEUWEN


Op 15 augustus 1996 werd ik geboren in Nieuwegein. Komend uit een welgesteld gezin woonde ik de eerste jaren van mijn leven in Zeist, de Bilt en Soesterberg. Ik startte mijn schoolcarrière op basisschool Sint Michael in de Bilt, waarna ik vervolgens Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs volgde aan Het Nieuwe Lyceum in Bilthoven. Vanaf kleins-af-aan voelde ik mij aangetrokken tot de luchtvaart. Het was dan ook een makkelijke keuze om de Aviation opleiding te volgen aan de Hogeschool van Amsterdam. Na het afronden van het HBO koos ik ervoor om de master Spatial Planning te gaan volgen aan de Universiteit in Utrecht.

 

"Altijd geprobeerd om school, werk en sociale activiteiten met elkaar te combineren". 

 

Naast het studeren heb ik het altijd belangrijk gevonden om ook in de praktijk bezig te zijn, in 2011 koos ik ervoor om te beginnen als vakkenvuller bij Albert Heijn Bilthoven. Inmiddels ben ik alweer ruim drie jaar teamleider. Door voortdurend werk en opleiding te combineren versterkte het elkaar. Mijn kennis die ik opdeed op school maakte mij slimmer, het stelde mij in staat om dingen vanuit breder perspectief te zien, en in korte tijd scherpe analyses te kunnen maken. 

 

"Het runnen van een eigen café is in feite een luchthaven in het klein: gasten zijn reizigers, bestellen is inchecken en bevoorrading van het eten en drinken is logistiek. Een café is een supermarkt in het klein; alleen wordt er ter plekke geconsumeerd in plaats van thuis. En als planoloog weet ik welke locaties ik moet uitzoeken om café(s) te openen"

 

Ik kijk er waanzinnig erg naar uit om samen met mijn jeugdvriend het café te verwezenlijken en alle inwoners van en bezoekers aan de Utrechtse binnenstad op een heerlijke locatie te verwelkomen.

 

Tot snel in Café de Beuntjes!

In het Brabantse 's-Hertogenbosch werd ik op 29 juli 1996 geboren. Al snel verhuisden wij naar de Bilt. Hier heb ik de rest van mijn basis- en middelbare schooltijd fijn kunnen wonen. In 2014 heb ik mijn HAVO diploma gehaald op het Winford in Utrecht. Het daaropvolgende jaar heb ik succesvol  VWO 5 & 6 afgerond. Met mijn HAVO & VWO diploma op zak besloot ik om de HBO opleiding Hotel- en Eventmanagement te volgen aan de Hogeschool TIO. Tegenwoordig woon ik in Utrecht met drie vrienden in een leuk studentenhuis, waar ik bezig ben met het afronden van mijn opleiding.

 

Mijn eerste baantje was op 14-jarige leeftijd een folderwijk in de buurt. Al snel had ik dit wel gezien en besloot wat anders te doen. De gezelligheid van de horeca heeft mij altijd aangesproken en toen de kans zich voordeed om in het Dorpshuis in De Bilt te werken heb ik deze met beide handen gepakt. Van mijn 15de tot mijn 22ste heb ik daar heerlijk kunnen werken en de horeca goed leren kennen. Hard werken maar ook leuk werken. Tijdens een van mijn stages heb ik ook bij een evenementenbureau gewerkt. Dit was mijn eerste echte baan buiten de horecabranche. Het was leuk voor de afwisseling: wel miste  ik de gezelligheid en het sfeertje van de horeca. Ik ben er nu zeker van dat de horeca mijn branche is!

 

Al meerdere jaren heb ik ook met twee jeugdvrienden een DJ, licht en geluid bedrijf genaamd Dike & Lion. Het is begonnen als een gemeenschappelijke hobby, en uitgegroeid tot een mooi bedrijf. Met Dike & Lion heb ik veel geleerd op het gebied van ondernemen; marketingplannen schrijven, verkoopgesprekken met klanten over hun behoeftes voeren en bedrijfsprocessen verbeteren.

 

Nu begint het grootste avontuur! Het oprichten van een café in de binnenstad van Utrecht. Het is een droom die uitkomt, ongelofelijk spannend maar leuk. Ik kan niet wachten om de deuren te openen en al onze plannen in werking te zien!

 

Hopelijk zie ik je snel in Café de Beuntjes!

 


Jasper van Leeuwen en Bas Rijnen op het maandfeest in 2003 op basisschool Sint Michaël.