Alle benodigde horeca-diploma's zijn behaald!

Om je eigen Horecabedrijf te starten moet je aan een aantal eisen voldoen. Voor het starten van Café de Beuntjes hebben we vier verschillende cursussen gevolgd: de cursus Sociale Hygiëne, HACCP, Allergenen en Bedrijfshulpverlener. Op donderdag 19 december werd de laatste cursus succesvol afgelegd. Wij beschikken nu dus over alle certificaten die nodig zijn voor het openen van Café de Beuntjes!

 

Hieronder vind je een korte toelichting op de verschillende cursussen die wij de afgelopen maanden hebben gevolgd:


1. Drank- en Horecawet / SVH Diploma Sociale Hygiene
Ga je alcohol schenken in jouw Horecabedrijf, dan zul je bij de gemeente een Drank- en Horecavergunning aan moeten vragen. Om deze Drank- en Horecavergunning te kunnen krijgen, is een van de eisen dat je het SVH Diploma Sociale Hygiëne hebt. Daarnaast zal er tijdens openingstijden te allen tijden iemand aanwezig moeten zijn dit in het bezit is van dit Diploma Sociale Hygiëne. Deze medewerker dient tevens te zijn bijgeschreven op de Drank- en Horecavergunning. Heb je ruime openingstijden, dan zullen er al snel meerdere medewerkers/leidinggevenden in het bezit moeten zijn van dit Diploma.  

 

2. De Warenwet / HACCP Certificaat
Ga je in je Horecabedrijf eten serveren, dan zul je moeten werken volgens de regels uit de Warenwet. De Warenwet schrijft voor dat in alle bedrijven waar bederfelijke eet- en drinkwaren behandeld en/of bereid worden het verplicht is te werken volgens de regels van de Hygiënecode. Het is voor iedere werkgever wettelijk verplicht om er voor te zorgen dat alle medewerkers die zich bezighouden met het bereiden of behandelen van eet- of drinkwaren, een training of instructie op het gebied van voedselhygiëne gevolgd hebben. 

 

3. De Warenwet / Allergenen Certificaat
Wanneer je gerechten serveert in je Horecabedrijf, dan zul je sinds 13 december 2014 ook moeten voldoen aan de Allergenenwet. Dit is een Europese wetgeving die voorschrijft dat je, op verzoek van de gast, allergenen informatie moet kunnen verstrekken. Wanneer de gast hier om vraagt zul je dus de informatie over de allergenen in jouw gerechten paraat moeten hebben. Met de allergenen training leren we je in één dag hoe je op een praktische manier je Allergenenmanagement systeem op kunt zetten.

 

4. Arbowet / BHV-draagpas
Elke horeca ondernemer is verplicht bedrijfshulpverlening te hebben. In kleine bedrijven kan een ondernemer zelf de BHV’er zijn. De Arbowet schrijft niet voor hoe de horeca ondernemer de bedrijfshulpverlening moet regelen. Hij moet in ieder geval rekening houden met de grootte van het bedrijf en de risico’s die er zijn. 


Wil je meer weten? Heb je vragen? Wil je met ons meedenken? Reageer dan op deze blog! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.