Het is september 2019. De universiteit is net weer begonnen en eigenlijk heb ik nu al een achterstand opgelopen. Er is maar één ding dat door mijn hoofd gaat terwijl ik hoorcollege krijg: ik wil beginnen met een eigen horecabedrijf.

Waar moet je beginnen? Via de Rabobank downloaden ik een voorbeeld van een ondernemingsplan. Het ging over het opzetten van een koffiehuis. Ik las het door, en al na drie pagina's besefte ik mij, dit gaat echt een MEGA klus worden. Ik schreef de inhoudsopgave over en begon langzamerhand wat onderdelen in te vullen. Maar wat is het concept? Voor wie? Waar? Wat maakt het concept uniek? Welke bedrijfsmaterialen heb ik nodig? Welke naam geef ik het concept? Wat zal het ongeveer gaan kosten? Waar haal ik de financiering vandaan?
Je merkt het al, tijdens het begin komen er waanzinnig veel vragen op je af waar je het antwoord nog niet op hebt. Je zult dit moeten onderzoeken, uittekenen en uitrekenen. Het zal je vast niet verbazen dat wij aan het begin veel slapeloze nachten hadden. In ieder geval, we hebben de vragen helder, nu aan de gang met het beantwoorden.
Wil je meer weten? Heb je vragen? Wil je met ons meedenken? Reageer dan op deze blog!
Reactie plaatsen
Reacties