Waar hebben we rekening mee moeten houden bij het uitzoeken van de locatie?

Een horecabedrijf kan je niet zomaar starten. Om een horecabedrijf te beginnen moet je rekening houden met twee belangrijke aspecten: het bestemmingsplan en de vergunningen.

 

Ten eerste moet je rekening houden met het bestemmingsplan. Iedere gemeente in Nederland werkt volgens een bestemmingsplan. In dit bestemmingsplan staat per gebied, en vaak per vierkante meter beschreven welke functie op de grond uitgeoefend mag worden. Verschillende functies zijn bijvoorbeeld wonen, winkels of kantoorruimtes. Stel je hebt een mooi pand gevonden, maar in het bestemmingsplan staat beschreven dat deze grond alleen gebruikt mag worden voor wonen of winkels, dan kun je hier dus geen horeca-zaak beginnen.

 

Wanneer je eindelijk een locatie hebt gevonden met een horeca-bestemming, dan is de volgende stap het uitzoeken welke vergunningen voor deze locatie worden uitgegeven. Ook hier heeft de gemeente Utrecht een duidelijk plan voor gemaakt: de ontwikkelingskader Horeca. Hierin geven ze aan op welke locaties, welke soort horeca, is toegestaan. Er is natuurlijk een groot verschil tussen een discotheek en een simpele broodjeszaak. De gemeente kijkt hierbij naar de gevolgen voor de leefomgeving (geluid, overlast) die jouw horeca-concept zal veroorzaken.

 

Samen met het Horecaloket van Utrecht maak je afspraken over je openingstijden en je geluids- en hinderbeperkende maatregelen. Dit leg je vast in de zogenaamde horecavergunning. Wanneer jij je niet houd aan de gemaakte afspraken, kan de gemeente besluiten om je zaak voor een tijd te sluiten, of in het ergste geval, de vergunning in te trekken.

 

In de binnenstad zijn slechts een tiental horeca-panden die voldoende aan de vergunning die wij nodig hebben met ons horeca-concept. Hiervan is de Lijnmarkt 12 er één van.

Wil je meer weten? Heb je vragen? Wil je met ons meedenken? Reageer dan op deze blog!  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.