Utrecht Promotions: Onze samenwerkingspartner voor de kleding en bedrukking!
Klik hier om een tekst te typen.
Het opstarten van een horecabedrijf gaat niet vanzelf. Het is een reis met een begin, maar tegelijkertijd zonder eind. Om een bedrijf te starten zijn andere mensen nodig die helpen met advies, die je soms afremmen maar vaker nog energieker maken. Naast hoogtepunten hebben wij ook al veel tegenslagen moeten verwerken.
De reis van Café de Beuntjes is nu al onvergetelijk. Via deze blogs delen wij een aantal van onze avonturen en geven wij achtergrondinformatie over wat er komt kijken bij het opstarten van horecabedrijf. Veel leesplezier!
Klik hier om een tekst te typen.
Met het ondernemingsplan in zijn poten ging de Haas op zoek naar een financiering. Hij begon eerst bij traditionele geldverstrekkers. Alle Nederlandse banken is hij langs geweest, maar helaas zonder het gewenste resultaat. Horeca wordt in zijn algemeenheid gezien als een risicovolle markt. Een lening bij traditionele geldverstrekkers wordt alleen afgegeven als hier een onderpand tegenover staat, of als het bedrijf meerdere positieve financiële jaarrekeningen kan overhandigen. Aangezien Café de Beuntjes een startend horecabedrijf is beschikt deze niet over jaarrekeningen. Ook bestaat de benodigde investering voornamelijk uit niet-tastbare goederen, zoals een overnamesom, huurbetaling en borgsom, waar geen onderpand tegenover staat.
De Nederlandse banken hadden het druk afgelopen maanden. Er stonden lange wachttijden voor het aanvragen van de zakelijke rekening. Op vrijdag 31 januari was het dan eindelijk zover, de zakelijke rekening van Café de Beuntjes werd voor het eerst geopend! Wij zijn trots om onze bankzaken te regelen via ING! Het rekeningnummer van Café de Beuntjes is NL70INGB 0009 5031 11.
Om je eigen Horecabedrijf te starten moet je aan een aantal eisen voldoen. Voor het starten van Café de Beuntjes hebben we vier verschillende cursussen gevolgd: de cursus Sociale Hygiëne, HACCP, Allergenen en Bedrijfshulpverlener. Op donderdag 19 december werd de laatste cursus succesvol afgelegd. Wij beschikken nu dus over alle certificaten die nodig zijn voor het openen van Café de Beuntjes!
Na het opstellen van de bedrijfsaktes bij de notaris is het inschrijven bij de Kamer van Koophandel, het handelsregister, de volgende stap. Zonder de inschrijving bij de Kamer van Koophandel kun je niet starten met je bedrijf. Op maandag 2 december 2019 was het een belangrijke dag. Op deze dag werd Café de Beuntjes B.V. officieel opgericht. Café de Beuntjes B.V. kreeg als KvK nummer 76537293.
Als je een eigen bedrijf wilt beginnen, moet je voor jezelf goed duidelijk hebben waarom je het wilt beginnen, voor wie je het wilt beginnen, of er behoefte aan is en of er voldoende inkomen uit te genereren is. Ook zul je andere moeten overtuigen dat jou ideeën een kans van slagen hebben. Om een goed overtuigend verhaal te formuleren schrijf je een ondernemingsplan. Een ondernemingsplan wordt ook wel bedrijfsplan, businessplan of ondernemersplan genoemd. Het is een document waarin u uw plannen als startend ondernemer gedetailleerd beschrijft, zoals uw product of dienst, de prijs en de verwachte winst. Op 1 december 2019 was het ondernemingsplan eindelijk klaar. Het ondernemingsplan wat geschreven is voor Café de Beuntjes B.V. telde maar liefst 75 pagina's. Hieronder is beschreven hoe ons ondernemingsplan tot stand gekomen is en wat er in beschreven staat.
Om een bedrijf te kunnen opstarten en te laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel heb je een notaris nodig. De notaris zal je helpen bij het formuleren van de oprichtingsaktes van je bedrijf. Deze oprichtingsaktes zijn wettelijk verplicht. De oprichtingsaktes van Café de Beuntjes zijn opgesteld door notaris Houwing van Beek gevestigd in Bilthoven. Op 14 november 2019 ontvingen wij de oprichtingsaktes van Café de Beuntjes. Hieronder wat meer informatie over waarom de oprichtingsaktes nodig zijn en wat er precies instaat.
Een horecabedrijf kan je niet zomaar starten. Om een horecabedrijf te beginnen moet je rekening houden met twee belangrijke aspecten: het bestemmingsplan en de vergunningen.
Het is september 2019. De universiteit is net weer begonnen en eigenlijk heb ik nu al een achterstand opgelopen. Er is maar één ding dat door mijn hoofd gaat terwijl ik hoorcollege krijg: ik wil beginnen met een eigen horecabedrijf.